Aprenentatge Servei. Una experiència vital a 4t eso.

Què és l’ApS?

L’ApS és com coneixem el projecte FAIG a 4t eso: l’aprenentatge servei. És una activitat complexa que integra el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors. En l’APS es fonen intencionalitat pedagògica i intencionalitat solidària. És una proposta innovadora que parteix d’elements tan coneguts com el servei voluntari a la comunitat i l’adquisició d’aprenentatges.

L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

L’aprenentatge servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.


Els projectes ApS

Els alumnes de 4t eso han dut a terme una pluralitat d’experiències d’APS, amb accents i sensibilitats diferents. Un bon grapat d’aquests projectes s’han dut a terme fora de l’escola, col.laborant en diverses entitats; altres projectes s’han realitzat dins l’escola fent de voluntaris a diferents cursos o millorant les instal.lacions del centre.

Aquests projectes s’han vist interromputs degut a les circumstàncies, però tot i així, els professors i les entitats valorem molt positivament l’esforç, la responsabilitat, l’alt grau de compromís i la sensibilitat que han mostrat els alumnes grans de l’escola. Joves d’entre 15 i 16 anys s’han adaptat a les entitats amb una maduresa i autonomia digne d’admirar.

Sens dubte, que els i les joves es comprometin així amb la nostra societat, ens omple d’esperança i felicitat.


Agraïm també la bona acollida de cadascuna de les entitats, sens dubte formen part del nostre projecte i són persones importants i que incideixen significativament en el creixement personal dels nostres alumnes. Gràcies a Bernat Jaume, Residència Catalunya, Asil Vilallonga, Associació de Malalts d’Alzheimer, Oficina Jove, Fundació Clerch i Nicolau, Proide, Càritas i el Dofí.

Gràcies a l’AMPA de l’escola per donar suport a aquests projectes i també als diferents cursos per acceptar de bon gran els voluntaris i voluntàries.


Descobriu alguns dels projectes i les valoracions dels nostres alumnes.